Barion Pixel

Digitális iker készül a villamosenergia-hálózatról

A 2040-re kitűzött energiafüggetlenség elérésének egyik záloga a villamosenergia-felhasználás pontosabb megértése, ezért az Egyesült Királyság először kialakítja az ország déli részén található Wight-sziget hálózatának digitális ikertestvérét. A cél a régió villamosenergia-hálózatának modellezése, a 132 kV-os összekötő vezetékektől a helyi 400 V-os transzformátorokig – írja a brit kormányzat esettanulmányát összegző közlemény.

A projekt során azt is tesztelik, hogy a digitális ikrekkel kapcsolatos technológiák és folyamatok hogyan készíthetik fel az ország villamosenergia-hálózatát a megújuló energiaforrások és a nagy teljesítményű e-mobilitási töltőrendszerek befogadására.

A rugalmas piac koncepciója révén, amely optimalizálja a szabályozható fűtési, tárolási és e-mobilitási szolgáltatásokat, a digitális iker lehetővé teszi annak megértését, hogy hogyan lehetne jobban kiegyensúlyozni a keresletet és a termelést, valamint kiaknázni a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségeket, a sziget további energiaszükségletének kielégítése érdekében.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„E törekvés középpontjában az áll, hogy a digitális térben különböző forgatókönyveket tesztelhessünk, és elkezdhessük megválaszolni a kulcsfontosságú ’mi lenne, ha’ forgatókönyveket” – áll a közleményben. A projekt Wight-sziget Tanácsa, a Scottish and Southern Electricity Networks áramszolgáltató, a Wight-sziget Energiaközpont és több fejlesztőcég konzorciumában valósul meg.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology