Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egy klubban az Intel, a Samsung és a Schneider Electric

Összefogtak a félvezetőgyártásban érdekelt cégek a bolygónk védelmében

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását.

A „Semiconductor Climate Consortium” (SCC) tagjai elkötelezettek aziránt, hogy egyesítsék erőforrásaikat annak érdekében, hogy a félvezető-ellátási láncban érdekelt vállalkozások innovatív megoldásokat alkalmazzanak a fenntartható működés és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. Az SCC-t az elektronikai gyártásban és tervezésben érintett cégeket összefogó iparági szervezet, a SEMI hozta létre, az alapítótagok között található többek között az Intel, a Samsung, a TSMC és a Schneider Electric is.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat folyamatos elkötelezettsége a Párizsi Megállapodás és az ahhoz kapcsolódó, a globális felmelegedést 1,5°C-on tartó célkitűzés eléréséhez vezető megállapodások mellett jól illeszkedik az SCC céljaihoz, mivel az együttműködésre, az átláthatóságra és az ipari megoldások innovációjára irányuló törekvésre összpontosít, azzal a céllal, hogy 2050-re elérjük a nettó zéró kibocsátást.

- Hirdetés -

Az idei ENSZ klímakonferencia, a COP27 kapcsán bejelentett együttműködéssel a Schneider Electric megerősíti elkötelezettségét az előremutató klímavédelmi aktivitások mellett.

Nagy örömünkre szolgál, hogy alapító tagjai és vezetői szintű támogatói vagyunk az SCC-nek. Az együttműködés keretében egyesítjük erőforrásainkat más iparági szereplőkkel és összehangoltan, közösen fejlesztünk dekarbonizációs megoldásokat annak érdekében, hogy vezető szerepet töltsünk be a kulcsfontossású éghajlatvédelmi célok elérésében” – mondta el az új kezdeményezés kapcsán Olivier Blum, a Schneider Electric energiagazdálkodásért felelős ügyvezető alelnöke.

Schneider Electric

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology