Barion Pixel

Egy vállalkozás életútja – a jelöléstechnika szemszögéből

Egy cég jelöléstechnikai igényei kiválóan tükrözik a vállalkozás fejlődésének lépcsőfokait. Termékek jelölése – egyedi igények szerint tervezett rendszerek – végül az egyes árucikkek nyomon követése. Minél jobb minőségű és különlegesebb termékeket gyárt egy vállalkozás, annál nagyobb lesz az igény a tökéletes minőségű jelölésekre, a testre szabott megoldásokra és az egyedi termékkövetésre.

A jelöléstechnika három pillére – a lejárati időtől a nyomon követésig

A Masterprint Kft.-nél iparágtól függetlenül jelölünk – lényegében bármire.
A vállalkozások zöme hamar eljut oda, hogy nem boldogulnak jelölő berendezések nélkül – mert a különböző információkat üzembiztosan, jó minőségben szeretnék elhelyezni a termékeiken. A Masterprint Kft. által képviselt brandek kivétel nélkül a jelöléstechnika élvonalába tartoznak, a jól ismert gyártók megbízható, hatékonyan működő berendezéseket készítenek, elsőként reagálva a nap mint nap születő új igényekre. Ezeket az eszközöket illesztik be munkatársaink a cég meglévő gyártási folyamataiba – az előállított termék, a gyártósor és a gyártási környezet figyelembevételével. Ez a mi BASIC verziónk, ez az alapja annak, hogy a nyomtatási kép és folyamat mindig kifogástalan legyen.

Rendszerekben gondolkozunk

A különleges termékekhez azonban sokszor egyedi rendszerek kellenek. Számtalanszor előfordul ugyanis, hogy a jelölők bizonyos, a megrendelő számára fontos funkciókat nem képesek ellátni, így ahhoz, hogy minden elvárás teljesüljön, egészen különböző tudású eszközöket kell rendszerbe olvasztani.

Mérnökeink a legspeciálisabb igényeket is ötletes, ugyanakkor gazdaságos megoldásokkal igyekeznek kielégíteni. Így született például az a kompakt címkézőállomásunk, ami többféle hengeres termékre több oldalról képes címkét elhelyezni, a feliratozást ellenőrzi is, a végén pedig megvizsgálja a már többször ellenőrzött termékeket: szétválogatja a jó minőségűt és a selejtet.

Ez a Masterprint PLUS, egy nagy adag hozzáadott kreativitással.

Termékek követése lépésről lépésre

A hibás és a hamis áruk kiszűrése nem csak a hatóságok és a vásárlók, hanem a gyártók érdeke is, legyen szó bármilyen iparágról. Ehhez olyan rendszerekre van szükség, amelyek képesek lépésről lépésre követni az egyes árucikkek teljes életútját. Ezt nevezzük PRO kategóriának – ami a legmagasabb szintű jelöléstechnikai megoldásként egy gyártó vállalkozás fejlődési útjának csúcsát is jelenti. Akár márkás ruhadarabról, akár egy palack különleges italról van szó, ha az adott árucikk egy digitálisan ellenőrzött körülmények között, emberi beavatkozás nélkül generált kód segítségével visszakereshető az adatbázisban, akkor a vásárlóhoz garantáltan nem kerülhet utánzat. Ha pedig minőségi problémák miatt termékvisszahívásra van szükség, a nyomon követés segítségével pillanatok alatt visszakereshetők a kiszűrt árucikkek.

A gyógyszeriparban 2019 elején bevezetett kötelező szerializáció célja például, hogy beazonosíthatatlan eredetű vagy hamis termékek ne kerülhessenek a betegekhez. Mindazonáltal a szerializálás egyre elterjedtebbé válik függetlenül attól, hogy a nyomon követés egy adott iparágban jogszabályi követelmény, vagy sem.

Az alapanyag előállításától a fogyasztóhoz kerülésig rengeteg információt kell dokumentálni – az adott árucikkre vonatkozóan. Ehhez pedig mind hardver, mind szoftver oldalról komoly szaktudásra és tapasztalatra van szükség, mellyel a Masterprint Kft. maradéktalanul rendelkezik.

Ha pedig a forgalomba került termék kifogástalan minőségű, akkor egyszerre teljesülnek a hatósági követelmények, lesz elégedett a vásárló, és növeli az adott márka presztízsét az árucikk gyártója.

A Masterprint BASIC, PLUS és PRO megoldásaival készen áll arra, hogy végigkövesse és támogassa ügyfelei vállalkozásának fejlődését.

masterprint.eu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology