Barion Pixel

Gideon & Nvidia: a logisztikai szektorban is előretör az AI

A Gideon robotikai és mesterséges intelligenciával foglalkozó, autonóm mobil robotokra (AMR) specializálódott vállalat, amely saját fejlesztésű térbeli mesterséges intelligenciával (MI) működik, az Nvidia-val karöltve törekszik az MI erejével felgyorsítani az ellátási lánc automatizálását – írta a Robotics & Automation News.

A Gideon élen jár a szállítójárművekbe történő be- és kirakodási folyamatok automatizációjában. Az ellátási lánc folyamatos modernizálása érdekében egyben gyakorlott felhasználója az Nvidia Isaac robotikai platformnak is, amelynek fejlesztésében komoly potenciált lát.

Josip Cesic, a Gideon vezérigazgatója szerint „a Gideon és az Nvidia együttműködése az ellátási láncban válaszokkal szolgálhat a ma még megoldatlan, összetett robotikai és automatizálási kihívásokra. A kulcs a Gideon AI-alapú AMR technológiájának és az Nvidia gyorsított számítási technológiájának kombinálásában rejlik”.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az automatizált megoldások olyan területek, amelyeket a raktári működés hatékonyságára és a raktározás költséghatékonyságára tekintettel kiemelten fontosak. Évente több mint 150 milliárd dollárba kerül az Egyesült Államokban a pótkocsik be- és kirakodása. Erre a munkafolyamatra még nincs hatékony alternatívát kínáló automatizálási technológia. Ennek bevezetésével azonban a vállalatok csökkenthetik a nehéz teher mozgatásával járó kockázatot, és jelentős megtakarításokat érhetnek el úgy, hogy közben fokozzák a munkakörnyezet biztonságát.

A Gideon autonóm, mesterséges intelligenciával működő „Trey” targonca be- és kirakodási folyamatokba történő integrálása teljesen átrajzolja az ellátási lánc műveleti sorát, hiszen racionalizálja a munkafolyamatokat és figyelemre méltó hatékonyságnövekedést ér el, miközben csökkenti a munkahelyi sérülések kockázatát.

- Hirdetés -

A kulcsfontosságú alaptechnológia az AI tudására és 3D-s vizuális érzékelésre épül, amely lehetővé teszi a robot számára, hogy megértse a környezetét, ezáltal precízen, következetesen és biztonságosan működjék akár dinamikus környezetben, az emberek mellett is.

„Az autonóm mobil robotmegoldások új távlatokat nyitnak az ellátási lánc, a raktározás és a logisztika automatizációja terén. Az Nvidia Isaac Perceptor és AI modellek integrálása a Gideon technológiájába segíti az AI előretörését a logisztikai szektorban”, nyilatkozta a kooperáció kapcsán Deepu Talla, az Nvidia robotika és AI alelnöke.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology