Barion Pixel

- Hirdetés -

Két KUKA robot tökéletesen kiegészíti egymást a fröccsöntőgépnél

A Borscheid + Wenig műanyagfeldolgozó üzem mindenekelőtt gépjárműipari ügyfeleket szolgál ki. A műanyag-specialisták egy neves német gépjárműgyártó számára gyártanak motortér-burkolatokat többek között egy DEMAG fröccsöntőgép mellett működő két KUKA robot segítségével.

Az üzemben olyan megoldásra volt szükség, amely mind a fröccsöntőgépből való kivételt, mind a kavitásba és a szerelőállványra való áthelyezést a lehető legnagyobb precizitással és ismétlési pontossággal végzi el. A különböző munkalépéseknek egyetlen berendezésben történő automatizálásához csak egy ipari robot alkalmazása jöhetett számításba. Emellett ugyanabban a cellában, teljesen automatikusan kell végbemennie a kapcsoknak az alkatrészbe való beszerelésének is.

A KUKA KR 60 L30-4 KS típusú robot először kiveszi a félkész alkatrészeket a fröccsöntőgépből. A kemény alkatrészeket áthelyezi egy további kavitásba, és kiveszi a formából az átfröccsöntött félkész munkadarabokat. Ezt követően az öntőcsapok eltávolításra kerülnek, és a robot felhelyezi az alkatrészt egy szerelőállványra. Itt a második KUKA robot, a KR AGILUS sorozathoz tartozó kisrobot veszi át a feladatot.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kisméretű, hattengelyes KR 10 R900 helytakarékos módon a cella alsó részén helyezkedik el, és alulról fér hozzá a szerelőállványhoz. Először egy Cognex-kamerával ellenőrzi a félkész munkadarabok utolsó töltési helyét. Ezt követően egy fogóval megfogja a felszerelendő kapcsokat, és behelyezi azokat a félkész munkadarabba.

Ennek során a kapcsok pozíciójának ellenőrzése ugyancsak a felszerelt kamera segítségével történik. Ezen a ponton ismét a KR 60 típusú robot kerül sorra, amely leveszi a szerelőállványról és egy szállítószalagra helyezi a kész munkadarabokat, amely elszállítja azokat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A KR AGILUS (lent) és a KR 60 tökéletesen együttműködik egymással a kompakt méretű cellában.

A KUKA KR 60 és a KR AGILUS típusú robotok ideálisan kiegészítik egymást a kompakt cellában. A 30 kg teherbírású KR 60 konzolrobot maximális hatótávolságával és rugalmasságával tűnik ki. Fentről lefelé optimálisan eléri a munkaterületet, és csekély magasságának köszönhetően kevés helyet igényel felfelé. Csekély önsúlyának köszönhetően a konzolrobot igen dinamikusan, optimális ciklusidőkkel dolgozik.  A 10 kg teherbírású és 900 mm-es hatótávolságú KR AGILUS kiváló színvonalú gyártási minőséget tesz lehetővé. És mindezt nagyon rövid idő alatt.

Ez a megoldás stabil és egyenletes sorozatgyártást biztosít a Borscheid + Wenig vállalat számára, és garantálja az ellátási biztonságot egészen a végfelhasználóig. A berendezés napi 2000-2500 darab alkatrészt gyárt három változatban, három műszakos üzemben. A két alkalmazott robot munkamegosztása révén a Borscheid + Wenig állásidőket takarít meg, így a megbízások gyorsabban teljesíthetők. A termelékenységet és a minőséget ezáltal jelentős mértékben sikerült javítani.

KUKA

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology