Barion Pixel

Miskolci Egyetem az ipar és az innováció szolgálatában

- Hirdetés -

A Miskolci Egyetem Európa egyik első műszaki felsőfokú tanintézményének, a hajdani Selmecbányai Akadémiának a jogutódja, amely tradícióihoz híven – szoros ipari kapcsolataival, rangos kutatási projektjeivel és széles duális képzési palettájával –  ma is a műszaki felsőoktatás hazai fellegvárának mondhatja magát.

Északkelet-Magyarország elsőszámú felsőoktatási intézménye a nemzetgazdaság fejlődése szempontjából leginkább releváns területekre helyezte kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységei kiemelt fókuszpontjait, ennek megfelelően a miskolci Egyetemvárosnak az elmúlt évek folyamán jócskán megerősített K+F+I kapacitásai jelentős részben a járműipar, illetve a kapcsolódó gépipar szolgálatában állnak.

Ezt bizonyíthatja, hogy az egyetem GINOP pályázatainak sorában is fajsúlyosan vannak jelen a járműiparhoz kapcsolódó kutatási programok. Magyarország egyik vidéki Felsőoktatási és Ipari Együttműködései Központja éppen itt, a miskolci campuson jött létre, hogy még tovább mélyüljenek az ipari szférával fenntartott kapcsolatok, s a tudástranszfer még hatékonyabbá váljon.

- Hirdetés -

A műszaki karokat régóta erős szálak fűzik a járműiparhoz, így az egyetem több mérnöki képzési programja is reflektál az autóipar, valamint a hozzá kapcsolódó beszállítói területek által támasztott fokozott  elvárásokra. 2016-ban az önálló járműmérnöki alapszak is elrajtolt a miskolci campuson.

Egyúttal a Miskolci Egyetem – hagyományteremtő céllal – rangos nemzetközi járműmérnöki és autóipari konferenciák szervezésébe fogott, hogy összekapcsolja a campus oktatóit, kutatóit, továbbá hallgatóit az ipari szféra szakembereivel. Miskolcon ráadásul a mérnökhallgatók is jeleskednek, amint azt versenyeken elért eredmények és hallgatói fejlesztések igazolják: legyen szó akár a miskolci Formula Racing autóépítő csapat vagy a Go-Kart, Go-Bosch! gokart-építő csapat sikereiről, akár az e-Bogár néven a miskolci oktatók és tanítványaik által közösen kifejlesztett elektromos járműről.

Miskolci Egyetem
3515 Miskolc – Egyetemváros
honlap: www.uni-miskolc.hu
e-mail: kommunikacio@uni-miskolc.hu

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!