Barion Pixel

NEWtechtalk podcast: Uralni a káoszt a leltárazás során

A vállalkozásoknak minden évben fel kell mérnie a vagyontárgyait és készleteit, ami nemcsak törvényi kötelezettség, a mérleg elkészítéséhez szükséges folyamat, hanem üzleti érdek is fűződik hozzá. Sok helyen még mindig papíralapon vagy kevésbé hatékony megoldásokkal végzik ezt a műveletet, holott ma már elérhető a gyors és pontos leltárazáshoz olyan digitális koncepció, amivel időt, energiát és erőforrást takaríthatnak meg a cégek. Az intralogisztika automatizálásának szakértője, Pesti János, az Antra ID kutatás-fejlesztési vezetője beszélt az ágazatot értintő kérdésekről a NEWtechtalk adásában.

Az alábbi kérdésekre kerestük a választ az adásunkban:

  • A leltárazás rengeteg nyűggel jár a vállalatok életében. Ám maga a folyamat rendkívül egyszerű, csak meg kell számolni, hogy hány darab eszköze van adott helyen a cégnek. Ha papíralapú vagy vonalkódos rendszert használok, akkor milyen akadályokba ütközhetek?
  • A leltárazást olyan személyek végzik, akik képesek felmérni a tárgyak értékét…
  • Ha a cég vagyontárgyai nem a megfelelő módon vannak jelölve, akkor milyen problémák alakulhatnak ki?
  • A kkv-k és a nagyvállalatok között milyen különbség figyelhető meg? Az előbbi kevesebb ráfordítással képes leltárazni, de egy nagyvállalatnál rengeteg eszköz található, amit meg kell számolni. Nagyságrendileg milyen eltérések vannak?
  • Különbséget tehetünk a kkv-k és a nagyvállalatok leltárazása között. Milyen méret esetében mondható az, hogy érdemes RFID technológiát bevetni, mikor éri meg egy ilyen beruházás?
  • Mit nyer azzal a vállalat, ha RFID technológiát vet be, és nem vonalkódos módszerrel leltároznak?
  • Ahogy említetted, a vonalkód technológia a pontosabb. Az RFID viszont automatikusan olvassa be a tárgyakat, így tulajdonképpen a pontosság ennél is megtalálható.
  • Mit látsz a vállalatoknál, mennyire kaptak rá az RFID technológiára? Nagyjából a cégek mekkora hányada alkalmaz korszerű megoldásokat, és mennyien végzik ezeket hagyományos úton, azaz papíralapon?
  • Az Antra ID milyen megoldásokat kínál a felmerülő igényekre? Nagyjából mennyi időt igényel maga a telepítés, illetve mekkora megtérüléssel számolhatnak a vállalkozások? Továbbá az is érdekel, hogy működik a rendszeretek!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEWtechtalk

- Hirdetés -

NEW technology