Barion Pixel

Nvidia chipek fogják vezérelni a Foxconn önvezető autóit

A két cég partneri megállapodással ünnepli az új évet, miután eldöntötték, hogy együtt vágnak bele autonóm járműplatformok fejlesztésébe – írja a Technology.org. A tajvani Foxconn közölte: az autói irányítórendszerének alapját mostantól az Nvidia alkatrészei biztosítják. A számítástechnikai vállalat lesz a beszállítója például a DRIVE Orin chipeknek, amelyek speciálisan modern önvezető járművekhez kellenek.

Ennek az eszköznek az a legnagyobb előnye, hogy valós időben képes feldolgozni a szenzoroktól érkező jeleket, így nélkülözhetetlen része a DRIVE Hyperion érzékelőcsaládnak, ami teljeskörű elektronikai megoldásokat nyújt az autonóm járművek számára. Az irányítórendszer lényegében a Foxconnal jut el a világ autópiacára – és a legjobb időben teszi, hiszen az autóipari chipek iránti kereslet rohamtempóban nő: csak 2022 harmadik negyedévében 251 millió dollár értékben cseréltek gazdát ilyen eszközök.

A Foxconn már most is gyárt elektromos autókat, például a Lordstown Motorsnak, de Liu Young-way elnök nemrég bejelentette, hogy a vállalat új lehetőségeket keres az üzleti portfólió bővítésére, elsősorban nagyobb hatótávolságú EV-k formájában. Ezek egyikéhez vagy mindhez nyújthat segítséget mostantól az Nvidia.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology