Kezdőlap Autóipari hírek TOTAL MATERIA – A világ legátfogóbb anyagminőség adatbázisa

TOTAL MATERIA – A világ legátfogóbb anyagminőség adatbázisa

Hirdetés

A Key to Metals AG vállalat működteti a világ legátfogóbb anyagtulajdonság-adatbázisát, a Total Materiával. Az adatbázisnak köszönhetően több mint 450 000 fémes és nemfémes anyag tulajdonságairól szolgáltat információkat és támogatja a tervezést, a CAE-t, valamint az anyag beszerzési, a gyártási és a minőség ellenőrzési részlegeket is. Gyakorlatilag az üzletmenetet képes támogatni.

A Total Materia  az egyetlen olyan többnyelvű platform, amely támogatja a globális üzleti tevékenységet és 26 nyelven elérhető.

Az ISO 9001 és 27001 tanúsítvánnyal rendelkező Key to Metals AG a felhasználók számára világszínvonalú minőségi és pontossági szintet biztosít a legmagasabb technikai támogatás mellett.

Az adatbázisban megtalálhatóak a feszültség-és alakváltozási görbék, alakíthatósági és fáradási adatok, törésmechanikai információk és a surlódásra vonatkozó adatok több ezer anyaghoz. E módon időt és pénzt takarítanak az intelligens keresési módszerek segítségével, valamint fokozzák a CAE- és a FEA-elemzéshez szükséges információk minőségét és mélységét. Emellett a PolyPLUS-modulban megtalálható továbbá több mint 100 000 polimer anyag, valamint kerámiák, kompozitok, rostok, méhsejtek és még sok más anyagra vonatkozó adatok is.

Az alkalmazással kapcsolatos döntéseket a DataPLUS-modul segíti, mivel négy lehetőséget kínál egy helyen – hegesztési és korróziós adatokat illetve méretekre és tűrésekre vonatkozó információkat is.

Hirdetés

A Total Materia számos anyagkiválasztási és mérnöki tervezéshez szükséges intuitív funkciót kínál az intelligensebb anyagi döntések meghozatalát támogatva és lehetővé teszi a részletes anyag- és tulajdonság-összehasonlítást is.  A nemzetközi kereszthivatkozási táblázatok segítségével megtalálhat és összehasonlíthat anyagokat a világ minden tájáról.

A Total Materia az adatok terjedelmének és mélységének köszönhetően megfelel a legkülönbözőbb és legkritikusabb anyaggazdálkodási követelményeknek is. Ezenkívül 450 000 anyag közül új helyettesítő anyagokat is megtalálhat, ami alapján hatékonyabb döntéseket hozhat és csökkentheti a kockázatot keresési és összehasonlítási eszközöknek köszönhetően. Az adatbázisban szereplő több mint 450 ezer anyag adatsorai hozzásegíti a vállalkozásokat ahhoz, hogy akár új helyettesíthető anyagokat találjanak, csökkentsék a kockázatokat, valamint hatékonyabb döntéseket hozzanak.

Key to Metals – Total Materia