Kezdőlap Karrier Tudatos jövőtervezés a Rail Cargo Hungariánál

Tudatos jövőtervezés a Rail Cargo Hungariánál

Hirdetés

Évi 33 millió tonna áru, 32 szupermodern saját Siemens mozdony, 9000 saját teherkocsi, országos hálózat – a Rail Cargo Hungaria a Rail Cargo Group tagjaként Magyarország piacvezető vasútvállalata. A vasúti technológiaváltás szinte ugyanolyan átfogó, mint az autóiparé. Az új mozdonyok csúcstechnikát képviselnek, vezetőállásuk kialakítása hasonlít a pilótafülkéhez. A Rail Cargo Hungaria Siemens Taurus mozdonyai mellé hamarosan a legújabb gyártású Vectronok érkeznek, nemrégiben pedig hibrid villanymozdonyok kifejlesztését rendelte meg a világ legnagyobb gyártójától, a kínai CRRC-től. A modern vasút kiszolgálásához szerteágazó speciális tudás szükséges, akik itt helyezkednek el, változatos karrierre számíthatnak.    

A vasúti árufuvarozással kapcsolatos szakmákat a legeredményesebben az RCH által kínált önálló képzések, a duális rendszerű oktatások révén és a diplomások számára meghirdetett gyakornoki programban való részvétellel lehet elsajátítani. Akik ezek egyike mellett döntenek, jó eséllyel Európa legeredményesebb, 18 országban működő vasútlogisztikai vállalatának szakembereivé válhatnak.

„Gyerekkorom óta vonz a vasút világa, mindig is érdekelt a vonatok működése és műszaki háttere. Szerintem a mozdonyvezetői szakma ma is nagyon elismert” – mondja Ferenczi Ádám, aki idén januárban kezdte meg a 16 hónapos mozdonyvezetői alapképzést. Hozzátette, hogy az oktatást kifejezetten magas színvonalúnak tartja, a tananyag bonyolultabb témáit is érthetően magyarázzák el az előadók. Bízom abban, hogy ha minden jól megy, a jövő év első negyedében már szolgálatba is állhatok. Nagyon várom!”

„Az én fő motivációm az volt, hogy gyakorlatot szerezzek a tanulás mellett. Jó érzést jelentett ugyanakkor az is, hogy saját magam teremthettem meg egyetemi tanulmányaim anyagi hátterét” – meséli Ország Roland, aki 2015-ben csatlakozott az RCH duális programjához. A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán folytatott tanulmányai mellett a duális képzés során szerteágazó, máshol nem megszerezhető ismeretekre tett szert. Roland a legnagyobb pozitívumnak mégis azt tartja, hogy „a diploma megszerzését és a program elvégzését követően azonnal állásajánlatot kaptam a vállalattól”.

Kallus Gergely műszaki beállítottságú, akit kiskora óta érdekel a közlekedés, különösen a vasút. Mint mondta „azért is jelentkeztem a képzésre, mert édesapám mozdonyvezetőként dolgozik, és otthon érzem magam ebben a világban”. 2018 decemberében kezdte az RCH kocsivizsgáló képzését, és abban bízik, hogy a tanfolyam elvégzése után, október végén már szolgálatba is állhat Miskolcon. „Nagyon várom, hogy önállóan végezhessem a munkámat, hasznosítva az oktatáson tanultakat”.

Hirdetés

Az RCH képzési programjainak részletesebb megismeréséhez látogass el a rch.railcargo.com/hu/karrier/kiemelt-kepzesi-lehetoesegeink oldalra.

rch.railcargo.com