Kezdőlap Ipari környezetvédelem Veszélyesanyag-tárolás távfelügyelettel

Veszélyesanyag-tárolás távfelügyelettel

A hibák korai felismerése révén a károkat és járulékos költségeket elkerülni: ez a DENIOS „ALARM Modem GPRS/UMTS” mailszerver célja. Ez az apró technikai csoda például már a romániai Quin cégnél található DENIOS veszélyesanyag-tároló konténerekben is remek szolgálatot teljesít.

Biztonságos és használatra kész tárolás

Az autóalkatrészeket beszállító cég termékeit igénye és kiemelkedő dizájn jellemzi. A Quin többek között díszítőelemeket, kormánykerekeket és légzsák szegélyeket is gyárt. A DENIOS által Romániába leszállított három konténerben például olyan anyagokat tárolnak, mint az a speciális ragasztó, amelyet folyamatosan konstans 20 °C-os hőmérsékleten kell tartani, a tartósság és az azonnali használhatóság érdekében. Ez a feladat gyerekjáték a DENIOS klimatizált rendszerei számára.

Veszély felismerve – veszély elhárítva

A Quin választása három egybefüggő, bejárható tűzvédelmi konténerre esett és ezen túlmenően egy további szolgáltatásba is invesztált: A DENIOS „ALARM Modem GPRS / UMTS” mailszerver nem csupán a konténeren belüli hőmérsékletet és a klímaberendezést felügyeli, hanem azonnal riasztást küldd a megadott mobiltelefonra, amennyiben a meghatározott paraméterek bármelyike megváltozik. Egyfelől így a felelős személyek gyorsan kizárhatják a lehetséges hibaforrásokat, mint amilyen pl. egy véletlenül nyitva hagyott ajtó. Másfelől a DENIOS szakértői Bad Oeynhausen-ben mobiltelefonjuk segítségével a távolból is kényelmesen és egyszerűen ellenőrizhetik, vagy akár meg is változtathatják a beállításokat. Ebben az esetben a szolgáltatás valóban kiemelt jelentőséggel bír. Az ügyfélnek semmire sincs gondja és minden figyelmével a tényleges ügymenetre koncentrálhat. Ennek a jövőbe mutató megoldásnak további kézzelfogható előnyei is vannak: a távolságokat áthidaljuk, a reakcióidőt minimálisra csökkentjük, a hibás működésből eredő károkat minimalizáljuk vagy teljesen kizárjuk, így megelőzve a járulékos költségeket.

Denios